Starside
LightWEB
Startside

Om Narbuvoll    Friluftsliv    Turist på Narbuvoll?    Den Gule Side    Hva skjer?    Historien    Lokale lenker    Gammelt nytt

LightWeb
Gammelt nytt
 

Her finner du igjen mye av det som tidligere har vært forside-nytt.
 
Setermesse på Nordigardsvollen

Søndag 24/7-16:Drøyt 70 frammøte fikk med seg Gudstjeneste og kirkekaffe i godværet på idylliske Nordigardsvollen i formiddag.
Setereier Tor Olav Narbuvoll (med ryggen til og hatten på) fortalte seterhistorie. Gudstjenesten var ved prost Simen Simensen
Alle foto: TLEngåvoll

Jørgen Langbekkhei og Ragnhild Ryen Dirfeldt sto for postludium og andre musikalske innslag.
St.Hans på Langsanda 2016
Årets St.Hansfeiring på Langsanda ble en trivelig affære med god oppslutning. Flere bilder kan du se her.
Falkberget i ord og toner
Søndag 13. mars 2016 stod Falkbergets tekster til Jo Ryens toner på programmet i Narkjerka. Det ble en vakker opplevelse for de 60 tilhørerne i Narkjerka denne kvelden. Falkberget skrev om de små i samfunnet.
Alle foto: Tor Olav Narbuvoll
Jo Ryen hadde skrevet all musikken, inkludert en rykende fersk pols: "Heggligubbens polsdans". Han trakterte også tangentene mens Jonas Østbyhaug spilte kontrabass og gitar og Kirsti Sæter sang og formidlet flere av Falkbergets historier.
Jo Ryen er også sauebonde og hva er da mer naturlig enn å spille på "fårelegg"? - fløyte av fårebein
I tillegg til å være en flott sanger, er Kirsti også en svært dyktig forteller og tekstformidler. Denne kvelden delte hun Falkbergets fortellinger om Sivert Sølvsmed, Grøtslev-Jo som ble Stigers-Jo og om kjempen Ingebret Andersen Heggli som var 3 alen høy.
Familieskidag til Engådalsbua
Idrettslaget arrangerte familieskidag til Engådalsbua søndag 13.3.16. Et væromslag sørga for at det ble mye bakglatte ski, men små og store koste seg med bål, pølser og trivelig prat og det var ingen som hadde behov for å trekke inn i bua.
Alle foto: C L Engåvoll.

Tor Olav graver bål- og sitteplass og Anne passer bålet.
Noen har ikke tid til å sitte stille så lenge om gangen og det milde været var som skapt for snømannbygging - stram kar med ski og staver.


Roar på veg ut fra Sirbma nøyaktig på minuttet etter plana 10. mars, fire etapper før målgang i Alta.
Måneskinnstur til Nordigardsvollen

Det har vært mange kalde, klare kvelder med måneskinn de siste dagene. Slik starta også kvelden fredag 22.1.16 og sjøl om det skya over utover kvelden, ble det en trivelig tur for 15 tobeinte og 4 firbeinte til Nordigardsvollen. Idrettslaget arrangerte tur og Dag og Tor Olav sørga for skispor og varmt seterhus.
Varm drikke og trivelig prat rundt bålet før vi trakk inn i den varme, trivelige seterstua på Nordigardsvollen. Foto: T L Engåvoll

Skolemuseet har fått en gave
Narbuvoll skolemuseum har fått en gave i posten fra "Onsdagsgruppa" i Hamar og Hedmarken Turistforening med følgende brev:
Onsdagsgruppa HHT vil gjerne gi den vedlagte boka som gave tl Narbuvoll skolemuseum.
Onsdagsgruppa er ei seniorgruppe av HHT, som går turer sommer og vinter. Vi presenterer oss i boka.
Så er det slik at vår kjære husdikter er fra Narbuvollen. Han har gått i den vesle skolen, og han er fortsatt sterkt knyttet til bygda. For å hedre Hans P. Narbuvold og gjøre de vakre diktene og sangene han har skrevet til oss, tilgjengelige for våre medlemmer, har vi samlet dem i en vakker bok. Denne selger vi bare til medlemmene. Men om boka får ligge på skolemuseet, kan også hans barndoms sambygdinger få glede av den.
Med vennlig hilsen
Liv Wikstrøm, Onsdagsgruppa HHT
Vi kan skrive under på at Hans Peder er engasjert i og knytta til hjembygda si og vi synes det er stas å ha fått boka hans som egentlig bare er til salgs til HHT's medlemmer.
Kjerkmarsjen 2015
Årets kjerkmarsj gikk fra Narjordet til Narkjerka i vekslende vær, men ingen ble våte og sola ga seg til kjenne med ujevne mellomrom. Det så nok litt truende ut, så vi var bare 8 som gikk, men vi som gikk hadde en trivelig tur.
Alle foto: CL Engåvoll

Til venstre: Kai er grindgutt på tur ut fra Narjordet og sørger for at alle er med.
Oppe til venstre: Rast under tak ved hytta til Magne. Takk for lånet :-)
Over: Er det kjerringa med staven som fører an? Sarah fra Kvilvangen var yngst og hadde kortest bein, men var kjempeflink til å gå og hyggelig turfølge.
Til venstre: På kjerkbakken stod Anne Jorunn og Per klare med lunsj, kaffe og kake til både vi som gikk og de som kjørte. Det smakte godt. Tusen takk!
Og - ikke å forglemme - vi avslutta selvfølgelig med gudstjeneste inne i ei god og varm kjerke.
Flott solskinnsdag i Nar-skola
Nærmere 70 personer fant vegen til Narbuvoll Skolemuseum da grunneierlaget inviterte til åpen dag lørdag 25. juli. Anledningen var at det er 60 år siden skola ble nedlagt, eller som Agna presiserte; elevene ble flytta til Narjordet. En av de få solskinnsdagene hittil i år la en fin ramme for kaffe, kaker, historier, allsang, mimring og livlig prat over bordene.
Alle foto: Thomas L Engåvoll
Kaffe og kake hører med når nærringer møtes.
Den eldste av de tidligere elevene som deltok var Trygve Kvilvang (tv)
Jorunn Engåvoll hadde skrevet ned minner fra skoletida på Narbuvoll, som ho leste høyt for alle de nærmere 70 frammøtte.
Foreldelsesfristen for historier fra skoletida er ute, så både Helge Bakken og flere andre tok sjansen på å fortelle og latteren satt løst blant tilhørerne.
Ragnhild ba de frammøtte om hjelp til å finne ut hvilket av vandreskjoldene som hørte til på Narbuvoll. Det viste seg å være jentenes slalompremie med seier over Narjordet og Tufsingdalen i 1948, 1951 og 1952.
Hoppskjoldet for gutter derimot hører hjemme i Narjordet.
De nærmere 70 frammøtte koste seg i sola og fulgte med på historier om livet i det som sies å være Norges minste skolebygning.
Hans Peder Narbuvold spilte trekkspill til allsangen, deriblant sin egen nyskrevne "Skoleminner". Her er det Øyvind Bergh som er forsanger.
32 gjenlevende elever fra Narbuvoll Skole fikk spesiell invitasjon til arrangementet og 16 av dem deltok. Her er de samla på skoletrappa.
Tiltak mot sau på avveie
Det er satt opp gjerde i Nøstervika som skal hindre fri ferdsel av sau på vidvanke og samle dem opp på jordet der til eieren kommer og henter dem. Det må også opp grind over vegen og det er fint om alle bidrar til å holde den stengt i beitesesongen.
 
 
St.Hansfeiring på Langsanda
Det var grønt, det ble notdrag i to vendinger, det var fin gudstjeneste med Stig prest, 90 frammøtte og et litt ferieamputert Familiekor, det var grillmat, røkt sik, hjemmebrygd øl, kaffe, te og kaker, det var stemningsfull musikk og St.Hansbål - så får det heller være at sommeren også hadde reist på ferie. Bålet varma og det samme gjorde blide og trivelige gjester.
Foto: Cathrine/Thomas Engåvoll

 

Ny asfalt - hurra!
Siden tidlig i sommer har vi hatt sammenhengende asfalt - ny og hel - fra brua i Øset til Os. På ettersommeren har det vært gjort en del asfaltarbeid gjennom Tufsingdalen og Sømådalen, så sjøl om det ikke er menigmann gitt å forstå framdrift og prioriteringer, er vi glade for at asfaltverket i skrivende stund passerer Narbuvoll. Vi takker ja til hver eneste meter nylagt asfalt :-) og håper at grunnen nå er beredt på både tungtransport og annet.
Foto: Cathrine L Engåvoll

Det er søkt om å få tilbake 2554 Narbuvoll som egen postadresse
Tufsingdal og Narbuvoll Utvikling har søkt Posten om at vi skal få tilbake vår gamle postadresse etter at Narbuvoll ikke er gyldig gateadresse.
Les mer i Retten.

 
 
 
Kirkegårdsugler...
En uglefamilie har slått seg til på kirkegården og de er ikke bare fascinerende, de er også iherdige forsvarere av det de oppfatter som "sitt". Flere er blitt skremt av dem allerede. Bildene har vi fått fra Enno Svets, hytteeier i Tufsingdalen. Takk skal du ha - eksempel til etterfølgelse! (Juni 2014)

 
Biskopen på Narbuvoll

I forbindelse med bispevisitasen i Os, har biskop Solveig, prost, prest, 3 menighetsråd og ansatte i kirka vært på Narbuvoll i kveld til arbeidsmøte, kveldsmat og gudstjeneste.
Biskop, prest og menighetsråd i Betel på Narbuvoll

 
 
Påska 2014: Bruåpning - bedre seint enn aldri...
Høsten 2011 (jammen går tida fort) stod gangbrua over Åbbårbekken klar. Det har lenge vært snakk om skikkelig åpning og å få gjort litt stas på initiativtaker, arkitekt og byggmester Jon Barbakken. Mandag i påska ble det endelig iverksatt.
Ingen bruåpning uten musikk - her fra oppvarming og klargjøring (før fotografen hengte på seg tubaen)
Jon fikk sjøl klippe av snora etter å ha fått gode ord og gave fra grunneierlaget, representert ved Ragnhild og Kai Inge Trøan. (Aina prøver å holde fingrene varme til neste vers).
Foto: Thomas L Engåvoll
 
 
Sept 2013: Narbuvoll - ikke lenger egen stemmekrets...
Kommunestyret vedtok i januar å legge Narbuvoll under Narjordet stemmekrets. Den opprinnelige innstillingen var å legge Narbuvoll til Tufsingdalen og Narjordet til Os, og dermed stå igjen med 3 kretser i kommunen. Etter forslag fra representant bosatt i Narjordet ble likevel Narbuvoll eneste krets som ble fjernet og Narjordet fikk bestå.
Begrunnelsene for å endre antallet stemmekretser er bl.a. økonomi (Narbuvoll stemmekrets var neppe særlig kostnadskrevende), behov for universell utforming (vi må vel innrømme at Betel ikke er like tilgjengelig for alle) og det som antakelig veier tyngst i vurderingen; listeførte kan ikke lengre sitte i stemmestyret. Dvs at flere av de som tradisjonelt har sittet i stemmestyret på Narbuvoll ikke lengre er valgbare til dette vervet.


 
4.7.13:
 Nytt om Fv 28:
Mange vil sikkert ha regisrert to karer fra Vegvesenet som har jobba langs Fv28 fra mandag 1. juni til onsdag 3. juli. De har kartlagt alle stikkrenner slik at de kan skiftes før det skal legges nytt dekke. Arbeidet er fremskyndet pga skader som oppstod da vi fikk all trafikken fra Østerdalen og Gudbrandsdalen under flommen. Redaktøren har gjort en henvendelse til kontoret på Hamar for å få ytterligere informasjon. Denne ble aldri besvart, men vi har forstått det slik at det er håp om ny veg neste sommer. 
 
29.6.13:
Ida beste dame på 10 km i Femundløpet 
(uten hund...)
Tiden ble 37,33 og det holdt til å slå alle startende damer på 10 km og de fleste karer på samme distanse - og sette ny rekord i kvinneklassen. Se resultatliste og bilder.
Vi gratulerer!
 
25.6.13:
Narbuvoll - ikke lenger godkjent adresse...
Etter at redaktøren med familie i følge folkeregisteret tilsynelatende har gått i kirkeasyl i "Narbuvoll Bedehus" etter melding fra Os kommune, måtte vi sjekke saken nærmere. 
Det viser seg at "Narbuvoll" ikke lengre er godkjent som adresse og at ingen dermed kan ha den adressen... Det kan jo være interessant å sjekke ut hvor andre nærringer er bosatt fram til gateadresse Kopparleden trer i kraft ;-). 

 

23.6.13:
Midtsommer på Langsanda - vi sang regnet på flukt

Tradisjonen med "Sikmesse" på Langsanda ble videreført St.Hansaften med ca 120 personer tilstede. Da gudstjenesten starta hang det mørke skyer over Narsjøen og faretruende regndråper kjentes, men innen vi var ferdige med å synge Fagert er landet, var sola framme og ingen trengte å bli våte.


14.4.13:

Stigs første gudstjeneste i Os var familiegudstjeneste i Narkjerka.

Bildene fra krempåska 2013 finner du her.

Feb. 2013:
Ida tok gull i Albufeira!
Mens Therese Johaug gjør det "brukbart" i Italia, har vår egen Ida Meli Narbuvoll vunnet sin klasse overlegent i terrengløp i Albufeira, Portugal. Vi gratulerer to flotte jenter fra hver sin ende av kommunen vår! Idas løp kan du lese om i Kondis nett.

4. feb 2013:

Roar Kvilvang inn til 15. plass av 100 startende i F400, kl 0914 mandag morgen . Dette var Roars 10. fullførte Femundløp. Han kjørte ikke i 2012, men kom altså sterkt tilbake i år. 

9. des 2012:
Norges Friidrettsforbund tok ut Ida Meli Narbuvoll til en av Norges 3 kvinnelige representanter til Junior-EM i terrengløp i Budapest 9. desember. Les mer her .
Ida fullførte løpet sitt i Budapest til tross for magetrøbbel natt til løpsdagen. Ho endte på ca 60. plass av 100 startende og var ikke særlig fornøyd med egen innsats, men som førsteårs junior, kan Ida starte i denne klassen enda 2 år.

Nov. 2012:
Ida til sølv i nordisk mesterskap i Danmark! Les mer her .  Gratulerer!

28.10.12:
Is over hele sjøen i natt.

24.10.2012: 
Sent, men godt: Dette diktet  ble overrakt Narbuvoll menighetsråd fra Hans Peder Narbuvold til jubileet. Menighetsrådet takker hjerteligst.

5.10.2012
Bygdekvinnelaget inviterte til fest fredag kveld der vi kunne høre Ida Meli Narbuvoll fortelle om sommerens opplevelser i 68 gram piggsko. Les mer her.

5.10.2012
Narbuvoll grunneierlag har vedtatt en stopp i utleie til plukking av mose og lav i fjellsameiet på Narbuvoll.

29.9.12:
Kirkejubileum på Narbuvoll. Bildene kan du se her . 

29.9.12:
Ida vant 4 km terrengløp for juniorer i NM på Ås i dag på tida 15.58. Sjøl syntes ho det mangla viktige konkurrenter, men vi gratulerer likevel!
www.oj-oj.net/nmterreng/resultater . 

22.9.12
Ida Meli Narbuvoll kom på 4. pl i Oslo halvmaraton på tiden 1:18:02 og vant årsklassen sin med ca 10 minutter. Gratulerer!! 

Sept 2012:
Ida Meli Narbuvoll tok gull på 3000 m J17 i UM i friidrett på Askøy ved Bergen. Gratulerer!!

25.8.12:
Ida Meli Narbuvoll debuterte i Senior-NM i friidrett i helga og ble nr 5 på sin aller første 5000 m og nr 11 på 800 m. 

17.8.12:
Ida er blitt forkjøla og velger å bli hjemme fra friidrettsmesterskapet i Växjö for å komme i form til NM neste helg. Det er små marginer på dette nivået, så vi kan bare ønske god bedring og lykke til neste helg! 

August 2012 :
Ida er tatt ut på Norges lag i nordisk juniorlandskamp og mesterskap i friidrett i Växjö den 18.-19.august. Ho skal løpe 3000 meter. Det er 2 stk fra hvert land som er tatt ut i hver øvelse, så dette e r bra! Vi ønsker lykke til!!

27.7.12:
Vi gratulerer Ida Meli Narbuvoll med flott 4. plass på 3000 m  i klassen kvinner u20 i junior-NM i friidrett!

14.7.12:
Anja, mor Aina og bestefar Inge kunne du se i Amigo Grande på NRK 1 lørdag 14. juli .

23.6.12
St. Hansaften var det igjen tid for sikmesse og St.Hansfeiring på Langsanda. Vi fikk opphold hele kvelden og noen solgløtt av og til. B ildene kan du se her . 

18.6.12
Gratulerer, Ida!
Ida Meli Narbuvoll vant 3000m i 17-årsklassen i Tyrvinglekene i helga med tida 9.59.70. Så da ser vi fram til nok en sterk sesong for Narbuvolls aller sprekeste.  

2.6.12. Konfirmasjon i Narkjerka. Bildene  kan du se her . 

Påske 2012: Bilder og rapporter fra påska kan du se her . 

Anja til Amigo Grande!  
Narbuvolls yngre garde fortsetter å gjøre seg bemerket. Anja Langbekkehi (9 år) skal delta i NRK's Amigo Grande der opptakene starter 15. mai. Med seg på laget får Anja mamma Aina og bestefar Inge Eggen. Vi ønsker lykke til og lover å følge opp dette når det blir alvor. 

Påske 2012: Her kan du se hvordan snøen gikk og kom - i tekst og bilder henta fra startsida vår.

20.9.11:
Vi har nå fått ei flott bru over Åbbårbekken ved vadet. Dermed blir både Engådalsbua, Kletten og andre herligheter mye mer tilgjengelige sommerstid. (bilder her)

19.09.2011
Ida gir seg ikke og vi gratulerer igjen! Denne gangen med solid sølv på NM i terrengløp over 4 km. Les mer.

12.09.2011
Så ble det ikke ordfører fra Narbuvoll, men vi ønsker Kai Inge Trøan lykke til i sitt videre politiske virke. Viktig at vi har sterke folk østafra i kommunepolitikken.

12.09.2011
Bilder fra valget på Narbuvoll kan du se her.

28.08.2011
Vi gratulerer Ida Meli Narbuvoll med sølv på 3000m i UM i Fredrikstad. Les mer her.

17.08.2011
'Flom'-bilder fra Narsjøen kan du se her.

August 2011
Gratulerer!
Vi gratulerer Ida Meli Narbuvoll med solid seier i kvinneklassen i helgas Egeberg-løp og med seier i motbakkeløp i Ulvik tidligere i sommer!

Sikmesse 2011
Flere bilder kan du se her.

17.2.11:
Gjesteboka: Vi har vært plaget med en del spam i gjesteboka og har derfor lagt inn passord for å komme inn. Det kommer opp på skjermen og du skriver det omigjen i feltet under.

8.11.2010:
-17 i natt, så nå har isen lagt seg over hele sjøen - så får vi se om det blir skøyteis før det blir skiføre.

1.11.2010:
Litt forsinket ønsker vi vår nye nabo Else Marie velkommen hjem til Narbuvoll! Koselig med lys på "Nybo" igjen.

26. 9.2010:
Vi har fått inn etterlysning av en lokal, gammel sang i gjesteboka vår. Kan noen hjelpe Karin med denne?

 17.9.2010:
Kors på flyttefot. Les om korset på Betel.

23.7.2010:
Dugnad på Langsanda - vi har bildene!

23.6.2010:
Årets St.Hansfeiring gikk av stabelen på Langsanda i nydelig sommervær. Se bildene!

Lørdag 26.6.2010 inviterer Tuna, Ivrig 4H og Statsskog til fiskedag ved Buoddtjønna - gratis fiskestenger til barn. Les mer.

12.6.2010:
Storfisk
tatt i Narsjøen. Ørret med lengde 64 cm, vekt 3 kg.

12.6.2010:
Turorienteringsposter satt ut rundt Narsjøen. Les mer.

Hytteinnbrudd!
Des. 2009: Det er oppdaget inn-brudd ved minst ei hytte i Narbuvoll-området tidlig i desember. Det vil si at det kan lønne seg å få sjekket hytta i tilfelle det skulle ha skjedd hos flere.

Narbuvoll

Adresse:
Telefon: +47
Mobil: +47
Webebside: www.narbuvoll.no
E-post: post@narbuvoll.no
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilbakemeldinger

Facebook

Vær


Kart             

© LightWeb