Starside
LightWEB
Startside

Om Narbuvoll    Friluftsliv    Turist på Narbuvoll?    Den Gule Side    Hva skjer?    Historien    Lokale lenker    Gammelt nytt

LightWeb
 Ny Canadarøye tatt i Narsjøen
 
Det begynner å bli noen år siden siste Canadarøya ble fanga i sjøen og vi tenkte at det var slutt på dem, men i forbindelse med garnfiske til "Sikmessa" 2015 ble det tatt et eks på 3 kilo. Den er mindre enn de siste vi tok og vi frykter derfor at den har yngla. Det setter vi ikke særlig pris på, siden dette er en glupsk rovfisk som ikke hører hjemme her. Den står ofte dypt og det er kanksje ikke særlig trolig at noen skal få den på stang, men gjør du det, vil vi gjerne vite både hvor du tok den og hvor mye den veide.
 
 
  
Tor Olav ser skeptisk ut, og med god grunn.
 
Her ser du Canadarøya sammen med en ganske alminnelig ørret. Får du en sånn på kroken, vil vi gjerne vite det - og kast den for all del ikke ut igjen, uansett størrelse!
Foto: Bjørg og Tor Olav Narbuvoll
 
 
 Fiske på Narbuvoll og i Narjordet
 

Narsjøen var tidligere et godt ørret og røyevann. Etter en periode med mye sik, er ørret og harr-bestanden på god tur oppover gjennom Narsjøprosjektet. Utfiske i stor stil med kilnot har gitt resultater.
Sommeren 2004 slo vi sammen fiskekortområdene i Narjordet og på Narbuvoll slik at du nå kan fiske både i Narsjøen og i elva Nøra på samme fiskekort.

I elva får du ørret, harr og gjedde: Det finnes bra med både ørret og harr på oppimot kiloen. I 2010 ble det tatt ørret på 3 kg i sjøen.
I sjøen finnes det ørret, røye, harr, sik, lake, gjedde og muligens noen flere Canadarøyer. Ørret og Harr rundt kiloen er ikke uvanlig. Det er mye sik, men det har  blitt færre og større sik etter at vi startet opp Narsjøprosjektet og har fisket med storruse siden 1995.
Du kan lese mer om de forskjellige fiskeslaga her.

Du kan få kjøpt fiskekort i flere selvbetjeningskasser og på noen av gårdene.
Priser 2015:
Døgn: kr 50,-
Uke: kr 150,-
Sesong: kr 400,-

 Ny stor-ørret tatt i Narsjøen juni 2015
Denne ruggen på 3,8 kg ble tatt i garn 20. juni 2015, men det kan vel være artig for sportsfiskerene også å vite at det finnes sånt i Narsjøen...

 
 

 

 

Det var den aller største... noen noensinne hadde sett!
Små gutter med stor fisk - Canadarøye tatt i nota 2004. Vekt 8,6 kg.
Foto: Håkon Lervik
Ikke så verst denne heller!
Foto: Cathrine L Engåvoll

Juni 2015: Pen garnfangst i Narsjøen
Foto: TO Narbuoll
Tatt i Narsjøen i juni 2010. Vekt: 3 kg, lengde: 64 cm. Foto: Bernt Olav Langbekkhei

 

 

 
Narbuvoll

Adresse:
Telefon: +47
Mobil: +47
Webebside: www.narbuvoll.no
E-post: post@narbuvoll.no
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilbakemeldinger

Facebook

Vær


Kart             

© LightWeb